torstai 19. syyskuuta 2013

Mudyrawcake day vol. 2

Taas pari vastustamatonta kakkuohjetta bongattu, joita oli pakko kokeilla.

Torstaina oli työpäivän lyhennys, joten vietin iltapäivän kakkutouhuissa.

Ananasgojiraakakakku suklaapohjalla:

Pohjan valmistusta.

 Pohja:
6 taatelia
2 dl hasselpähkinöitä
0,5 dl raakakaakaota
1 rkl macaa
1 rkl lucumaa
2 rkl neitsytkookosöljyä
1 rkl hunajaa
himalajan suolaa
kanelia
chiliä
kuumaa vettä

Poista taateleista kivet ja pilko. Murskaa/jauha hasselpähkinät. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja kaada päälle hieman kuumaa vettä, jotta kookosöljy sulaa ja ainekset saa helpommin pyöräytettä yhdeksi massaksi. Taputtelu massa irtovuua'n pohjalle.

Täyte:
1 kokonainen ananas
2 dl goji marjoja
4 dl cashewpähkinöitä (liuotettuja)
loraus sitruunamehua
loraus tyrnimehua
1 rkl hunajaa
ripaus himalajan suolaa
1 dl neitsytkookosöljyä
2 rkl lesitiiniä

Laita cashewpähkinät kylmään veteen likoamaan paria tuntia ennen. Kuori ja pilko ananas. Mössötä ananas blenderillä ja lisää blenderiin muut ainekset. Sulata neitsytkookosöljy esim. vesihauteella ja lisää se mukaan seokseen. Pyöräytä tasaiseksi ja lisää vielä lesitiini. Kaada tasainen ananassmoothie vuokaan.

Koristele mielesi mukaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Tällä kertaa kokattiin jälleen cocovin ohjeen pohjalta.


Ananassmoothie

Jälleen syntyi jämistä ihana juoma joka on helppo kun mikä. Kun olet kaatanut blenderistä täytteen vuokaa jää blenderin reunoille ja pohjalle väkisin tätä ihanan paksua täytettä. About 3 dl maitoa blenderiin ja pyöräyttää tavarat reunoilta maidon sekaan. Ai että tuli hyvää ananassmoothieta <3


Muuudycake

Karppaussivuilla törmäsin ihanan näköiseen mutakakkuohjeeseen, jota oli aivan pakko kokeilla.

Ainekset:

200g tummaa suklaata (käytin lidlin 74 % suklaata)
200 g voita
1 dl intiaanisokeria
5 munaa
2 rkl mantelijauhoa

Sulata sulkaa ja voi vesihauteella samalla sekoitellen tasaiseksi massaksi. Lisää intiaanisokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Mantelijauhot päälle ja sekoita tasaiseksi.

Paista uunissa 200-asteessa noin 7 min. Kakun tulisi olla päältä juuri ja juuri kypsä ja keskeltä vielä tutiseva. Laita kakku jääkaappiin yöksi ja nauti seuraavana päivänä.

Muudycake





1 kommentti:

  1. Tuo ananaskakku ei saavuttanut suurta suosiota, mutta mutakakku teki hyvin kauppansa. ;P

    VastaaPoista